Gutta på Skauen

Vi har et samarbeid med Gutta på Skauen i Tromsdalen, og drar jevnlig på tur til det flotte området der.

Drøye 2 km opp i Tromsdalen friluftsområde på nordsida av Tromsdalselva finner du Freidigtunet, omkranset av flott skiløyper, turløyper og akebakke for store og små i en flott og idyllisk eventyrskog. Der har de også Lavvuen, som er god og varm når vi kommer opp med barna. Rundt på Freidigtunet er det bygget bruer, vedboder, sitteplasser med bord, grillgryter og toaletter. Det finnes også en romslig gapahuk med egne bålplass.

Om vinteren bruker barnehagen å bruke akebakken en del. Vi har også en egen bod som vi disponerer, og i den har vi blant annet bøtter, spader og rompeakebrett. Om våren/høsten utforsker vi området rundt tunet. Barna er flink til å utfolde seg ved blant annet å klatre i busker og trær.